Kritikák, ajánlások

Véletlen Könyv és a világ.
Az alábbiakban szeretném bemutatni azokat a gondolatokat, embereket, magazinokat, és intézményeket, ahol támogatják a Véletlen Könyv üzenetét.

Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárhoz.
Mint szerző, köszönettel tartozom a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárnak, hogy a Véletlen Könyvet felvették kínálatukba. Hálával pedig azért tartozom, hogy lehetőséget biztosítanak a könyv gondolatainak kibontakozására.


Hihetetlen Magazin 2020. Szeptember 25. műsora. – Könyvajánló.

Hihetetlen Magazin 2020. Szeptember 11. műsora. – Könyvajánló és nyeremény –


Könyvkultúra Magazin

Pöltl Oxi Zoltán profi újságíró így látja a Véletlen Könyvet:

Teljes cikk


Alkotónők magazin

Végtelen nagy örömmel töltött el, hogy az Alkotónők magazinjában is megjelenhetett a könyvajánló. Orbán Erika novella és regényíró, 2009-ben alapította a magazint. Elsődleges céljai közé tartozik, hogy iránymutatást próbál nyújtani a párkapcsolatok szövevényes rendszerében, a gyermeknevelés hepehupái, és a családi élet kátyúi között bukdácsolók számára. Vannak gondolataik a különböző karcsúsító diétákról, a szépségápolásról, a divatról vagy akár a lakberendezés legújabb trendjeiről. Erika magazinját, az alkotonok.hu-t ajánlom mindenkinek, aki tudatosan szeretné a mindennapjait élni, szeretne könnyed kikapcsolódáshoz jutni, de igénye van a mély gondolatok befogadására is.
Magazin oldala: alkotonok.hu


Nádasi Krisz író, szerkesztő

A Véletlen könyv kötelező olvasmány. Nem az irodalmi értéke miatt, mint mondjuk Gárdonyi, hanem a tartalma kikerülhetetlen. Végigélhetjük az egész életünket úgy, hogy nem gondolkodunk el azon, mit is jelent mondjuk az idő – de nem érdemes. Az a fantasztikus ebben a könyvben, hogy akármilyen életkorban találja meg az olvasót, revelációt okoz. A kisemberek, mint mondjuk én, nem merengenek ezeken a fogalmakon. Fölkelnek, dolgoznak, jól vagy rosszul érzik magukat és lefekszenek megint. Aztán eljön életükben az a nap, amikor megismerik a Véletlen könyvet, és onnantól fogva másképp néznek a világra, az eseményekre, és onnantól fogva tudják majd, miért nem véletlen semmi sem. Tizennégy éves kortól felfelé mindenkinek ajánlom, mert nemcsak a nyelvezete érthető, hanem a példák és a magyarázatok is olyan egyszerűek, hogy aki ritkán olvas, az is megérti majd.
Ez az a könyv, amit én az összes családtagommal elolvastattam, és amit mindenkinek ajánlok. Most.
(Nádasi Krisz író, szerkesztő)